O nas

Radi imamo zeleno. Zato jo želimo vnesti v sivo betonsko džunglo.

Živimo v urbanem okolju. Obkrožamo se z naravnimi materiali, pa vendar zelenja ni nikoli dovolj. Na terasi ali balkonu, v dnevni sobi, kuhinji in nenazadnje tudi na krožniku. Vsak od nas si namreč zasluži svoj košček zelenja v mestu.

Nova blagovna znamka izdelkov za nego in vzgojo rastlin Urban Jungle z inovativnimi izdelki prinaša prav to - dom, poln aromatičnih zelišč, urbani vrt na terasi, bogat z domačo zelenjavo in okenske police, okrašene z bujno cvetočimi rastlinami.

Obsega 5 ključnih izdelkov, ki nam na zelo preprost način in brez poznavanja vrtnarjenja omogočijo ustvariti svoj vrt v mestu, ne glede na to, kje si ga zamislimo in katere rastline vanj posadimo. Vsi izdelki so povsem organski in ne obremenjujejo okolja ter učinkovito skrbijo za naše rastline.

Kako smo začeli

V mednarodnem podjetju Unichem že več desetletij izdelujemo visoko kakovostna sredstva za nego in zaščito rastlin s poudarkom na ekološkem vrtnarjenju Plantella in Bio Plantella, ter za učinkovito zaščito bivalnega okolja pred škodljivci Effect in Ratimor.

Vsi naši izdelki so plod domačega znanja in razvoja ter so močno usmerjeni v pripravo ekoloških sredstev, ki ne obremenjujejo okolja in so narejeni iz popolnoma naravnih sestavin, hkrati pa preverjeno učinkovito zatirajo bolezni in škodljivce ter pospešujejo zdravo rast rastlin. Pod vodstvom naprednega razvojnega oddelka v slovenskem proizvodnem obratu izdelamo večino izdelkov. V svojem asortimentu ponujamo več kot 200 različnih izdelkov za vrt in dom in smo vodilni proizvajalec v kategoriji.

Najbolj aktivni smo doma, v Sloveniji, svoje podružnice pa imamo še na Hrvaškem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem in Poljskem ter v Ameriki. Tudi izvozno smo zelo dejavni – izvažamo v večino evropskih držav in ZDA, pa tudi nekatere azijske, afriške in južnoameriške dežele. V tujini, posebej v petih državah, kjer imamo hčerinska podjetja, so naše blagovne znamke prepoznane kot kakovostne in na tržišču zasedajo pomembno mesto.

Kako naprej?

Izbor izdelkov za urbane vrtnarje Urban Jungle bomo širili skladno s spoznanji naših strokovnjakov, trendov na trgu in novimi tehnologijami. Verjamemo, da lahko ljudi spodbudimo k vzgoji svojega zelenega kotička, če naredimo vrtnarjenje še bolj preprosto in zabavno.

deli
na vrh