Kako ohranimo zdravje rastlin – rastline brez škodljivcev in bolezni

Rastline nas oskrbijo z vitaminsko polno hrano, nam dajejo senco ter našo okolico napolnijo s prijetnim vonjem in barvami. Vendar je naš vrt lep le, če so rastline zdrave, zato nas bolezni, hiranje in odmiranje naših najljubših rastlin hitro spravi v obup.

Zakaj se težave pojavljajo

Tako kot mi tudi rastline potrebujejo dobre pogoje, da se razvijejo v krepke in zdrave rastline. Potrebujejo ustrezno zemljo, kakovostno prehrano, pravilno zalivanje. K boljšemu zdravju pripomore tudi prava izbira rastlin ter redna oskrba s sredstvi za organsko zaščito Urban Jungle.

Pravilno negovane rastline bodo vitalne, zato bodo lažje kljubovale neugodnemu vremenu ter ob napadu škodljivcev, gliv, bakterij in virusov utrpele manjše poškodbe. Vsako varčevanje pri sredstvih za rastline se nam kasneje slabo obrestuje.

Kako Urban Jungle olajša izbiro pravega sredstva za zaščito rastlin

Ukrepi za varstvo rastlin so pogosto potrebni v vsakem domačem vrtu, naj bo velik ali majhen. Vendar je potrebno ukrepati pravočasno in s pravim, k vzroku usmerjenim pripravkom. Uporaba neučinkovitega ali napačnega pripravka nas lahko drago stane.

Zato sta Urban Jungle spreja za organsko zaščito rastlin pripravljena tako, da rastline varujeta pred najpogostejšimi bolezenskimi klicami oziroma pred najpogostejšimi škodljivci. Tako se izognemo napakam pri prepoznavanju pravega vzroka in posledice napačne izbire sredstva, ki imajo lahko usodne posledice za rastline. Za učinkovito varovanje zdravja rastlin pa je potrebno oba spreja uporabljati redno v vsej dobi rasti naših izbranih rastlin.

deli
na vrh