Izbira zemlje za kotiček zelenja

Da bi naše najljubše rastline upevale v posodah, potrebujejo zemljo, ki jim zagotavlja primerna hranila, vlago in kisik.

Organska zemlja Urban Jungle ima posebej prilagojeno sestavo in kompaktno strukturo zemlje, ki je pomembna za zdrav razvoj koreninskega spleta. S humusom in dodanimi organskimi hranili rastlinam zagotavlja optimalno kombinacijo vseh hranil, ki jih potrebujejo za svojo rast.

Zemlja za mini vrtičke v posodah mora imeti tudi veliko večjo sposobnost hitre absorbcije in odvajanja vode kot navadna vrtna zemlja, ne da bi pri tem postala zbita. Organska zemlja Urban Jungle zagotavlja optimalno zadrževanje vode, zato lahko svoj mini vrt zalivamo manj pogosto. Tako oskrbovanih rastlin tudi ne bo potrebno tretirati s kemičnimi sredstvi za varstvo rastlin.

Za razliko od navadne vrtne zemlje ta zemlja prav tako ne vsebuje semen plevela, organizmov bolezni in škodljivih žuželk ter njihovih jajčec in ličink.

Narejena posebej za urbane vrtičke bo naravna in z organskimi snovmi bogata zemlja Urban Jungle pripomogla, da bo naš mini vrt bogat z domačo zelenjavo, aromatičnimi zelišči ter razkošnimi okrasnimi rastlinami.

deli
na vrh