Izbira posod za urbani vrt

Okrasno posodo, lonec ali korito izberemo v obliki in stilu, ki se najbolje poda k naši hiši oziroma stanovanju in okolici.

Posode iz teracote, betona ali litega železa so lepe, ampak težke. Plastika je poceni in lahka, vendar pa ni vedno estetsko najboljša izbira. Les zagotavlja dobro izolacijo in je lahko pobarvan tako, da se ujema s fasado ali pohištvom. Košare obložene z mahom so vedno očarljive in dajo odličen poudarek pisanim spomladanskim rastlinam. Možnosti so neskončne, uporabite domišljijo!

Večji lonec ko izberemo, manj zalivanja je potrebno in več možnosti imamo za različne kombinacije rastlin. Velike posode ali korita zagotavljajo najboljši vizualni učinek. Če je prostora dovolj, si zato privoščimo vse bolj priljubljeno visoko gredo, v katero lahko posadimo že pravi mali vrt. Če grede nimamo, pa potrebujemo dovolj velike in predvsem globoke posode, ki naj bodo vsaj 25 cm široke in najmanj 20 cm globoke.

Vse posode, lonci in korita potrebujejo ustrezno drenažo. Ta omogoča, da odvečna voda enostavno odteče. Po dnu nasujemo koščke keramike ali kamne za drenažo. Čez drenažni sloj položimo volneni filc.

Rastline posadimo ali posejemo v Organsko zemljo Urban Jungle, ki je idealna za visoke grede, korita in lonce, saj je bogata z organskimi hranili ter rastlinam nudi optimalen dostop do vlage in hranil.

deli
na vrh