Nasveti za uporabo

Izbira zemlje za kotiček zelenja

Da bi naše najljubše rastline upevale v posodah, potrebujejo zemljo, ki jim zagotavlja primerna hranila, vlago in kisik.

Več

Izbira posod za urbani vrt

Okrasno posodo, lonec ali korito izberemo v obliki in stilu, ki se najbolje poda k naši hiši oziroma stanovanju in okolici.

Več

Kako pravilno sadimo rastline

Prava zemlja in pravilno sajenje rastlin sta predpogoj za velik pridelek ter obilno cvetenje.

Več

Kako pravilno gnojimo

Potresite gnojilo po zemlji in ga z grabljicami enakomerno razporedite.

Več

Kako pravilno gnojimo rastline v rasti

Z rednim dodajanjem Organskega gnojila iz alg Urban Jungle rastlinam občutno izboljšamo rast, ter tako povečamo pridelek organske zelenjave, zelišč in sadja.

Več

Kako ohranimo zdravje rastlin – rastline brez škodljivcev in bolezni

Rastline nas oskrbijo z vitaminsko polno hrano, nam dajejo senco ter našo okolico napolnijo s prijetnim vonjem in barvami. Vendar je naš vrt lep le, če so rastline zdrave, zato nas bolezni, hiranje in odmiranje naših najljubših rastlin hitro spravi v obup.

Več

Najpogostejše bolezni rastlin

Na svojih rastlinah od pomladi do jeseni pogosto opazimo bele plesnive obloge, rjavenje listov, odpadanje listov, pege, pike in podobne znake bolezni.

Več

Najpogostejši škodljivci rastlin

V svojem kotičku zelenja se žal pogosto srečujemo z raličnimi rastlinskimi škodljivci, ki rastline poškodujejo, včasih celo tako močno, da te propadejo.

Več

Kako pravilno izberemo rastline

Pri izbiri rastlin je potrebno upoštevati pogoje, ki jih rastlina potrebuje za kvalitetno rast.

Več

Recept za kombiniranje rastlin

Rastline za svoje posode hitro izberemo, veliko večji izziv pa je njihovo kombiniranje v zasaditev, ki bo bogato in harmonično delovala kot celota.

Več

Barvne kombinacije

Rastline za balkonske zasaditve kombiniramo odvisno od arhitekture in ozadja. Izberemo lahko kontraste ali pisane zasaditve v rdeči le v primeru enostavnega belega ali svetlo rumenega ozadja.

Več

Kako pravilno zalivamo

Velikost in material naše posode, gostota rastlin v zasaditvi, izpostavljenost vetru in soncu, temperatura, zemlja in posamezne zahteve naših najljubših rastlin - vse to vpliva na to, kako pogosto in koliko vode je potrebno za zalivanje naših izbranih rastlin.

Več

Več o Produktu leta 2017

Veseli smo, da ste slovenski kupci v izdelkih Urban Jungle prepoznali kakovost in inovativnost, s katerimi izpolnjujejo vse potrebe urbanih vrtičkarjev in tistih z manjšimi vrtovi.

Več
deli
na vrh