Najpogostejši škodljivci rastlin

V svojem kotičku zelenja se žal pogosto srečujemo z raličnimi rastlinskimi škodljivci, ki rastline poškodujejo, včasih celo tako močno, da te propadejo.

Med najpogostejšimi rastlinskimi škodljivci so listne uši. Majhni škodljivci sesajo sok iz listov in mladih vršičkov, zato se rastlina slabo razvija in ob močnem napadu celo propade. Ker se listna uš hitro nasiti sladkorja, beljkavin pa ne, izločajo sladkorno snov ali medeno roso. Ta se nalaga na rastlinah, zato napadu uši pogosto sledi še sajavost. Zaradi medene rose na rastlino hitro pridejo mravlje, ki se z njo hranijo. Da bi uši pridno izločale medeno roso, jih selijo na druge, še zdrave dele rastline.

več o tem: naredivrt.si/SOS

Poleg tega so pogosti tudi rastlinjakovi ščitkarji, ki jim pogosto rečemo tudi bela muha. To so majhne, največ pol centimetra velike vešče bele barve in se podnevi zadržujejo na spodnji strani listov in, kadar rastlino potresemo, vzletijo.

več o tem: naredivrt.si/SOS

Zelo pogost škodljivec je tudi trips, skorajda mikroskopsko majhna osica, zato ga zelo težko opazimo. Rastline poškoduje s sesanjem, kar se izrazi kot majhne bele pikice ali tanke bele črte na zelenih listih, cvetovih in steblih.

več o tem: naredivrt.si/SOS

Proti vsem zgoraj omenjenim škodljivcem se bojujemo z Naravnim sprejem za rastline brez škodljivcev Urban Jungle. Naše najljubše rastline krepi in insekte odganja z njih.

Če na svojih rastlinah opažate druge znake napada škodljivcev, poiščite rešitev zanje v Naredivrt.si/SOS diagnostiki, kjer v 4 preporstih korakih ugotovite vzrok in rešitev za težavo. Lahko pa pišete tudi našim strokovnjakom in z veseljem vam bodo poiskali najboljšo rešitev.

deli
na vrh