Najpogostejše bolezni rastlin

Na svojih rastlinah od pomladi do jeseni pogosto opazimo bele plesnive obloge, rjavenje listov, odpadanje listov, pege, pike in podobne znake bolezni.

Ker se bolezni hitro širijo je potrebno redno škropljenje rastlin z Naravnim sprejem za zdrave rastline Urban Jungle vsakih 7 do 10 dni vso sezono, sicer nam rastline lahko propadejo in prav hitro smo ob domačo zelenjavo, sadje ali zelišča, naše najljubše okrasne rastline pa ostanejo brez listov ali ne cvetijo.

Med najpogostejšimi boleznimi urbanih vrtičkov so plesni. Siva plesen plesen napada jagode, bučke, paradižnik in drugo zelenjavo, vrtnice in okrasne grmovnice ter cvetje.

več o tem: naredivrt.si/SOS

Pepelaste plesni ali pepelovke so nevarne v suhem vremenu. Videti so, kot bel prah na listin naših rastlin.

več o tem: naredivrt.si/SOS

Plesen paradižnika se kaže kot pege na listih, konice listov posivijo in počrnijo, pege so vidne tudi na steblu, plodovi pa so porjaveli in razpokani. Ta plesen se hitro širi in povzorči zansljiv propad paradižnika, lahko že v nekaj dneh.

več o tem: naredivrt.si/SOS

Med pogostimi boleznimi so tudi rje, ki jih prepoznamo po rjavenju istov. Lahko jih vidimo na okrasnih travah, česnu in drugih rastlinah. Ko se bolezen že razširi je zdravljenje neuspešno ali , zato je zelo pomembno, da rastline krepimo in varujemo redno in preventivno.

več o tem: naredivrt.si/SOS

Če na svojih rastlinah opažate znake bolezni, poiščite rešitev zanje v Naredivrt.si/SOS diagnostiki, kjer v 4 preprostih korakih ugotovite vzrok in rešitev za težavo. Lahko pa pišete tudi našim strokovnjakom in z veseljem vam bodo poiskali najboljšo rešitev.

deli
na vrh